Pixie

Kerättiin junnun kanssa vähän lisää vitosia ykkösistä. Rimat pysyivät meidän piinana, mutta viimein Varpsin kisoissa 10.3.12 otettiin sitten viimonen nolla voitolla. Hitsi, että tuntui sitten hyvälle. Ohjaajana kaipasin tätä nollaan enemmän kuin mitään. Nyt sitten kakkosluokkaan nolla jahtiin ensin Jatille ja sitten Turkuun. Rällätykset radoilla ohi ja nyt pitää Pixien keskittyä kääntymään aika-ajoin. 3-luokkaan pääsyä odotetaan kovin!!!

Louise

Louisen kanssa kisat ovat menneet ihan ok. Kontaktit alkavat toimia kisoissa hyvin. Louisellakin poikkellisesti on pari rimaa tullut alas. Välillä ohjaan konkaria liian Pixiemäisesti ja se kostautuu Louisen epävarmuutena, mutta sekin ongelma on hälvetynyt hyvälle henkisellä valmistautumisella.

Project Runway

Kaikki olette varmaan nähneet puomilta tippumisia, A-esteeltä suistumisia ja muita vaarallisia tapahtumia kontaktiesteille, kun niitä lähetytään vinoista kulmista. Itsellä kytenyt jo pitkään, että Pixielle opetan konteille lähestymiset itsenäisiksi. Satuin lukemaan CR-lehdestä moisesta opetuksesta artikkelin. Olin jo aikeisemmin käyttänyt Louiselle samantyylistä tekniikka, mutta siitä tuli lopullinen sysäys Project Runwayn alotukseen.

Ensin aloitettiin klikkerillä maalipurkin kierto. Eli koiran piti kiertää purkkia hyvin tiiviisti. Tämän jälkeen otin käyttöön laudan, mille koiran piti juosta kierrosta. Kun laudalla suoritettu kontakti sujui hyvin, siirryin pyötää vasten nostettuun lautaan. Eteneminen hitaasti puomilaudan kulman kanssa mahdollistaa koiralle tasapainosen suorituksen.

Kierrettävän tolpan/maalipurkin paikkaa vaihdoin joka kerta ensin kauemmasta lähempään. Tarkoitus on koiran varmistaa ensin suoran kulman hakeminen puomille. Jätin palkkaamatta kerrat joilla koira oikaisi puomille ilman kiertoa. Siirryttäessä oikealle puomille olen aloittanut häivyttävään kierrettävän esineen. Louiselle tuli vanhat tavat mieleen, kun oli koko puomi käytössä eli meni jyrkästä kulmasta puomille sivusta. Pixie taas on treenauksen myötää alkanut luonnastaan pyöristämään sisäänmenoa eli tulee kulmassa sisäänpuomille niin ettei vauhti hidastu. Kulmat joista lähettälen on 90 - 180 asteen välillä eli olen treenannut äärikulmaakin.

No tässähän tuli kerrankin kirjoitettua ihan asiaakin!!!

Tokoakin pitäs vissiin treenata.. Ihme kyllä siihen lajiin on alkanut tulla treenihimoa!!!!